Η Εταιρία – Ένας αιώνας ιστορίας

1909

Αρχές 20ου αιώνα, τo 1909, δημιουργείται μια υπογραφή που έμελλε να αποτελέσει σημείο αναφοράς της Ελληνικής επιπλοποιίας. Εμπνευστής και δημιουργός ο Αριστείδης Κούρτης, που με οδηγό την αγάπη για το έπιπλο, την φαντασία, και την εμμονή για την ποιότητα, δημιουργεί ένα μικρό εργαστήριο επίπλων στην Κηφισιά.

1930

Την δεκαετία του 30 ο υιός, Ιωάννης Κούρτης , αναδιοργανώνει την εταιρεία. Οι χειροποίητες δημιουργίες Κούρτης γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι των πιο ιδιαίτερων χώρων που δημιουργήθηκαν εκείνη την δεκαετία, και μετά το πέρας του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Είναι η εποχή που  επώνυμες οικογένειες  γίνονται μόνιμοι κάτοικοι του μέχρι τότε προαστίου της Κηφισιάς. Είναι αυτοί που επιλέγουν τις μοναδικές δημιουργίες, διαβλέποντας ότι πέρα της αισθητικής τελειότητας, ένα έπιπλο Κούρτης αποτελεί ένα έργο τέχνης επενδυτικής αξίας. Τα επόμενα χρόνια η εταιρεία διατηρεί την προσωπικότητα της, διευρύνοντας τις σχέσεις της με την πιο απαιτητική πελατεία της Αθήνας.

1981

Τo 1981 ο Αριστείδης Ιωάννου Κούρτης αναλαμβάνει την διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ανώτατη Βιομηχανική Πειραιώς. Το νέο δημιουργικό πνεύμα, οι φρέσκιες ιδέες, η μοντέρνα ματιά, η επιστημονική μελέτη της αγοράς και ο στόχος για σταθεροποίηση της εταιρείας στην πρώτη θέση στην αγορά του επίπλου, συμβάλλουν στην εξέλιξη της εταιρείας ανεβάζοντας τη σε νέο επίπεδο. Παράλληλα, ο Αριστείδης Κούρτης συλλαμβάνει μια πρωτοποριακή, ιδιαίτερα τολμηρή ιδέα για την εποχή. Τη δημιουργία ενός πρότυπου εκθεσιακού χώρου, ενός σημείου επαφής κορυφαίων δημιουργιών που υπογράφουν διεθνείς οίκοι από όλο τον κόσμο. Η αγορά, άλλαξε μια για πάντα, ενώ παράλληλα, στρατηγικά πλέον, η εταιρεία αποφασίζει την αποσύνδεσή της, από την κατασκευή. Οι πιο σημαντικοί και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της αγοράς του επίπλου από χώρες σαν την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική, εκθέτουν δημιουργίες τους για πρώτη φορά σε ένα χώρο.

Σήμερα

Σήμερα, 108 χρόνια μετά, η εταιρεία ΚΟΥΡΤΗΣ διαθέτει  δύο εκθεσιακούς χώρους που ασχολούνται με τον χώρο του  σπιτιού, του γραφείου και της κουζίνας ( στο Μαρούσι και στον Άλιμο), έναν εκθεσιακό χώρο στο Μαρούσι αποκλειστικά αφιερωμένο στους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας καθώς επίσης και  τμήμα Stock Place μαζί με χώρους γραφείων και αποθηκών, συνολικού εμβαδού 5.000 τ.μ. στην Κηφισιά. Με την πολυετή εμπειρία στο χώρο του επίπλου και της κατασκευής  και σε συνεργασία με τους οίκους που εκπροσωπούμε,  έχουμε αναπτύξει εξίσου δυναμική παρουσία στον εξοπλισμό επαγγελματικών χώρων καθώς επίσης και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων όσον αφορά εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό είμαστε περήφανοι για τη δημιουργία του KOURTIS  CONTRACT στην Κηφισιά .     Η απόλυτη δέσμευση στην ποιότητα, η ειλικρίνεια, η συνέπεια, η καινοτομική διάθεση στην διακόσμησή, και ο σεβασμός στον πελάτη αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες της επιχειρηματικής μας ύπαρξης και θέτουν τα θεμέλια για την εισαγωγή της εταιρείας, στην νέα εποχή. Εμείς, στην εταιρεία Κούρτης, έτσι γράφουμε την ιστορία μας…

Υπηρεσίες

  • Συμβουλές-προτάσεις διακόσμησης και αποτύπωση του χώρου σας
  • After sales service, σε περίπτωση οποιασδήποτε απορίας ή διευκρίνισης, υπάρχει επίσκεψη από τεχνικό της εταιρείας μας με σκοπό την καταγραφή και επίλυση του θέματος.
Αλλαγή Γραμματοσειράς